La Policia Local de Sant Vicenç de Castellet ha detectat, en les darreres setmanes, un increment dels casos de robatoris de joies al carrer. Per aquesta raó, ha volgut fer una crida als veïns del municipi per evitar que en siguin víctimes.

Segons el cos policial municipal, el modus operandi és sempre molt similar. Una o dues dones joves, probablement procedents dels països de l'Est, s'acosten a la víctimes, ja siguin homes o dones grans que porten joies. De vegades els demanen diners i, un cop els han rebut, els donen les gràcies de manera exagerada amb petons i abraçades, moment en què aprofiten per obrir la tanca i prendre la cadena o el penjoll. També donen petons a les mans per furtar anells i braçalets. En els casos en els quals les víctimes eren homes grans, les dones els han arribat a proposar relacions sexuals, a petonejar i abraçar amb el mateix objectiu de robar-los les joies que porten al damunt.

La Policia ha fet una crida a la col·laboració ciutadana i demana que si detecten algun d'aquests comportaments els truquin.