Funcionaris de Lledoners es queixen de la manca de personal al centre penitenciari que fa que en determinades hores del dia un sol funcionari s'hagi de fer càrrec d'un centenar d'interns. Fonts de la plantilla han mostrat a aquest diari la seva preocupació i responsabilitzen el director general del serveis penitenciaris, Pere Soler, i el conseller de Justícia, Germà Gordó, dels incidents que aquesta manca de personal pot arribar a desencadenar.

Malgrat que ja fa temps que els sindicats reclamen personal al centre, afirmen que l'augment del nombre de reclusos -voregen els 850 i preveuen que a final d'any poden arribar als 900-, sumat al període de vacances ha agreujat el problema. UGTpresons i CCOO ja van demanar mesures a la direcció general de serveis penitenciaris, que els van fer arribar tres reforços, "una mesura insuficient", es queixen des de la mateixa plantilla.

Expliquen que als mòduls, amb una mitjana de 100 interns, solament estan de serveis dos funcionaris, i que en el decurs de la seva jornada, quan es fan relleus i descansos, se'n queda només un, fet que "ha anat lligat a un augment dels incidents". Segons les mateixes fonts, malgrat que de moment els darrers incidents han estat de tipus lleus -principalment baralles entre reclusos- diuen que el departament de sancionats està col·lapsat, fet que ha dut als funcionaris a ampliar la seva jornada laboral per donar suport als seus companys per tal d'evitar "aldarulls".

Òscar Besa, responsable al centre del sindicat CCOO, reafirma aquests fets i diu que "amb aquesta precarietat laboral s'està posant en perill la seva tasca diària". També fa responsable Soler i Gordó dels futurs aldarulls que hi pugui haver.