Els Mossos d'Esquadra de Manresa van detenir dimarts dos homes i dues dones, d'entre 29 i 39 anys, amb antecedents, de nacionalitat espanyola i veïns de l'Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat, acusats d'un delicte de furt.

El modus operandi que feien servir era sempre el mateix. Entraven a supermercats, robaven productes d'alimentació, neteja i higiene i, fins i tot, amagaven una part del material sostret en el cabàs d'un cotxet de bebè ocult sota una nina que simulava ser un nadó de carn i ossos. Dins la furgoneta que feien servir es van trobar productes per un valor total de 400 euros.

Va ser un agent de paisà de la policia catalana qui va iniciar les indagacions per trobar els lladres, els quals van ser detinguts posteriorment per una patrulla. Segons explica en un comunicat el cos policial, l'agent de paisà estava fent tasques de seguretat ciutadana quan va rebre l'avís que dues persones havien intentat sostreure productes d'un supermercat de Manresa. Amb la descripció dels dos autors facilitada per part del responsable de l'establiment, l'agent va iniciar la recerca per la zona per tal de localitzar-los.

Poc després, es van rebre dos nous avisos d'altres supermercats on s'havien produït els mateixos fets. La descripció donada dels lladres coincidia amb la del primer cas. Arran d'aquests fets, es va activar una patrulla per fer tasques de suport a l'agent en la recerca dels delinqüents.

Finalment, la policia va localitzar un dels sospitosos a l'interior d'una furgoneta que marxava d'un dels supermercats que acabava d'avisar de la sostracció. Els Mossos van aturar el vehicle i van comprovar que a l'interior hi havia quatre persones, dues de les quals coincidien amb les descrites pels responsables dels establiments. A més, es van trobar diversos productes d'alimentació, higiene i neteja.

Es dóna el cas que alguns dels productes robats estaven amagats en un cabàs de cotxet per a bebès on hi havia una nina que simulava un nadó.

Els agents van detenir els quatre ocupants del vehicle com a presumptes autors d'un delicte de furt, ja que el valor total dels objectes sostrets superava els 400 euros. Els detinguts, tots ells amb antecedents, van passar a disposició judicial.