El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha condemnat a un any i mig de treballs comunitaris un veí de la ciutat que va atracar violentament dos vianants al mig del carrer. L'home, Morad Drissi, de nacionalitat marroquina i en situació regular a l'estat, va cometre els fets amb una altra persona, que ja ha estat expulsada del país perquè s'hi trobava irregularment.

Els fets, segons la sentència de conformitat, van tenir lloc ara fa un any, el 18 d'agost del 2013, als voltants de 2/4 de 7 de la matinada. Els dos atracadors, Morad Drissi i Brahim H., es trobaven al carrer de l'Era del Firmat de Manresa quan van abordar un vianant, Eduardo A. M. Els acusats li van donar un cop a la cama, per la qual cosa la víctima va caure i es va donar un cop de cap contra la paret.

Aleshores, els dos atracadors van deixar estar l'agredit i es van dirigir a un altre vianant, Gaston D. A., en el mateix carrer. Amb tota la força, els acusats van impactar les seves mans contra el seu pit, i li van arrencar dues cadenes d'or, taxades conjuntament en 390 euros. Seguidament, van fugir.

Arran d'aquests fets, la policia va poder detenir els dos individus. Un d'ells, Brahim H., va ser expulsat del territori espanyol per la seva situació irregular. L'altre, Morad Drissi, que no tenia antecedents, va ser portat a judici, en què s'enfrontava a una petició fiscal de sis anys i cinc mesos de presó, per dos delictes de robatori amb violència (un dels quals en grau de temptativa) i un delicte de lesions.

El dia del judici, l'acusat va reconèixer els fets davant del jutge, de manera que la seva advocada va pactar una pena de conformitat amb la fiscalia. La condemna es va establir en tres anys i mig de presó pel conjunt dels tres delictes, tot i que cap de les penes, per separat, no superava els dos anys. El jutge va suspendre la presó amb la condició que no torni a delinquir els propers dos anys i amb l'obligació de fer durant un any i mig treballs en benefici de la comunitat.