Una vintena de vehicles s'han accidentat durant els darrers cinc anys a l'entorn del conflictiu revolt de la carretera C-16c situat al nucli del Guix de Manresa, a l'alçada del restaurant Aligué, a prop del Parc de Bombers. La corba, coneguda per tenir un traçat molt tancat, va augmentar la sinistralitat a partir de l'any 2010, i s'ha mantingut invariable des de llavors. Fins aleshores, la xifra d'accidents havia estat més baixa.

El revolt es troba just després de la bifurcació de la variant de Manresa i precedeix la coneguda com a recta de Sallent, que creua els polígons de Sant Fruitós de Bages en direcció Vic i Berga.

Segons dades del Servei Català de Trànsit, des del 2010 fins ara, hi han hagut quatre accidents anuals entre els punts quilomètrics 0,3 i 0,5 de la C-16c, que és on se situa aquest revolt. La majoria d'accidents han estat per vehicles que han bolcat després d'haver fet la corba i han provocat ferits de caràcter lleu. En cap cas no hi hagut víctimes mortals ni tampoc lesionats de caràcter greu, segons les mateixes dades de Trànsit. Molts dels accidents es produeixen per un excés de velocitat dels vehicles.