Arbres tombats, branques al mig dels carrers, persianes foradades, carrers emblanquinats per la pedra, horts fets malbé... la pedregada que ahir al matí va afectar diferents punts del Bages i de l'Alta Anoia es va acarnissar sobretot amb Moià, on alguns veïns, esparverats, parlaven del pas d'un "huracà".

Els Bombers van rebre més d'una desena d'avisos concentrats només a la capital del Moianès, a banda dels serveis que també va atendre la Policia Local. Totes les alertes van ser per acumulacions d'aigua en embornals i altres punts i per la retirada d'arbres i branques, com per exemple un arbre caigut davant de la casa de colònies El Saiol. Els Bombers també van haver de retirar teules a punt de caure del carrer de les Tres Cases.

En total, el pas de la tempesta a Moià va deixar 19,4 litres per metre quadrat en poca estona, segons l'Agència Estatal de Meteorologia. De fet, els aiguats també van ser intensos en altres punts, com a Castellnou de Bages, on es van recollir 15 l/m2 en només deu minuts. De calamarsa també en va caure força en municipis com Cardona, al Bages, i Calonge de Segarra, a l'Alta Anoia.

En altres indrets, com a Manresa, la pedregada va ser lleu. Tot i així, la tempesta va provocar l'esfondrament parcial d'un balcó al carrer Barcelona. La capital bagenca va recollir en total 2,5 l/m2. A més, a 3/4 de 9 del matí, en el moment de més intensitat del xàfec, dos cotxes van xocar un darrere de l'altre a la carretera del Xup (C-37), en un xoc que va causar dos ferits de caràcter lleu, segons el Servei Català de Trànsit.

On es va recollir més quantitat de pluja van ser a les comarques del Pirineu. A l'observatori de Malniu, a la Cerdanya, van caure 40 l/m2, mentre que a la Seu d'Urgell es van registrar 33 l/m2. L'aiguat també va ser abundant a Solsona, on es van recollir 21 litres.

Al Berguedà, també va ploure amb ganes durant una estona del matí. A la Quar, es van recollir 16 litres per metre quadrat, mentre que a Gisclareny en van ser 7. A Guardiola del Berguedà, el xàfec va deixar 3,5 l/m2.