Els Mossos d'Esquadra han detingut un noi de 26 anys de Manlleu i una noia de 19 anys de Vic, de nacionalitat marroquina, acusats d'haver robat joies i diners a un matrimoni d'ancians d'Olesa de Montserrat. El noi, de Manlleu, va fer creure a les víctimes que era el seu nebot per poder entrar a casa seva i robar les seves pertinences.

La investigació, segons els Mossos d'Esquadra, es va iniciar el 4 d'agost passat, quan els agents de comissaria de Martorell van rebre una denúncia de la filla de les víctimes. En la denúncia s'explicava que, el dia abans, un matrimoni d'ancians d'Olesa, amb problemes de mobilitat i de vista, van obrir la porta a un jove al qual van confondre amb un nebot.

Els ancians van deixar entrar el jove i en tot moment es van pensar que era el seu nebot. El noi va estar una estona conversant amb els ancians fins que els va demanar un got d'aigua. Quan els afectats van anar a la cuina a preparar-lo, el jove ho va aprofitar per entrar a l'habitació , sostreure les joies i un sobre amb 2.500 euros. Seguidament, va marxar del domicili.

Durant la investigació, es va poder saber que no era la primera vegada que feia aquest tipus de furt. El jove era qui realitzava l'engany a persones d'edat avançada i actuava amb una noia que era qui, a posteriori, s'adreçava a establiments joiers per tal de revendre el material sostret.

La investigació va concloure amb la detenció del noi i la noia a Vic. Després de declarar davant els Mossos, tots dos van quedar en llibertat amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge.