Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 19 d'agost un home de nacionalitat senegalesa i veí de Manresa com a presumpte autor de diversos delictes de robatori amb força a interior d'habitatge. L'arrest es va dur a terme quan un testimoni va trucar al 112 perquè hi havia un home desconegut al seu balcó, que en ser descobert havia saltat al dels veïns. Els agents es van dirigir al domicili del costat, on van localitzar el jove i el van detenir. Un cop a comissaria, els mossos van confirmar que l'home també era l'autor de tres robatoris amb força ocorreguts feia poc a Manresa. El detingut, amb antecedents per fets similars, va passar a disposició judicial el dia 21 d'agost.

El primer robatori es va cometre la matinada del 6 d'agost en un immoble de la carretera de Cardona. La víctima va denunciar que un cop era a la feina va trobar coses a faltar de la seva bossa de mà, motiu pel qual va tornar al seu domicili. Allà va fixar-se que hi havia la porta del jardí oberta i alguns calaixos regirats. El denunciant va manifestar que trobava a faltar un ordinador, 200 euros i dos aparells de TDT.

El segon cas va tenir lloc la matinada del 9 d'agost, també a la carretera de Cardona. La denunciant va sentir un soroll al menjador i va trobar signes de forçament en una finestra, però no va veure ningú i no va trobar a faltar res. El mateix matí, hores més tard, quan la propietària va tornar al domicili va constatar que li havien tornar a entrar, ja que diverses estances estaven regirades i s'havien endut una televisió de plasma i un aparell de TDT.

La trucada que va permetre la detenció del sospitós es va fer el 19 d'agost a les 3 de la matinada on el propietari d'un habitatge del carrer Solsona de Manresa deia que hi havia una persona al balcó de casa seva. Un cop les patrulles van arribar al lloc dels fets el testimoni va manifestar que estava mirant la televisió quan van veure un home al seu balcó i que en ser sorprès havia saltat al balcó dels veïns. Quan la policia es va adreçar al domicili del costat, els seus ocupants van manifestar que al seu menjador hi havia un home al qual no coneixien de res.