Els Mossos d'Esquadra van detenir el 23 d'agost dos homes de 40 i 28 anys, nacionalitat guineana i espanyola, i veïns de Manresa, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força. Els fets van passar pels volts de la una de la matinada, quan un testimoni va trucar al telèfon d'emergències alertant que havia vist dues persones mentre forçaven la persiana d'un bar al carrer Abat Oliva. Un cop al lloc, els agents van observar com dues persones abandonaven el lloc en veure la presència policial i van comprovar que la persiana presentava símptomes de forçament. Van aturar les persones i en l'escorcoll van trobar diverses eines per cometre aquest tipus d'il·lícits penals, com martells i guants.

Davant els fets, i gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van detenir als dos individus com a presumptes autors del robatori. Finalment, al lloc s'hi va adreçar el propietari de l'establiment el qual, juntament amb els policies, van accedir a l'interior del bar, i van observar que els lladres no havien tingut temps d'endur-se'n res.

Els detinguts, amb antecedents policials, van passar a disposició el dia 24 d' agost davant el jutjat en funcions de guàrdia de Manresa.