El Jutjat Penal número 3 de Manresa ha condemnat un home que va entrar a robar a l'escola Joviat de Manresa tot trencant portes i finestres i que, un cop a dins, va sostreure diversos aparells electrònics, entre els quals dotze ordinadors de les aules.

L'acusat, Marius Balasica, de nacionalitat romanesa, ha estat condemnat a un any de presó, que no haurà de complir amb la condició que no torni a delinquir durant els propers dos anys. A més, el jutge també l'obliga a pagar a la companyia asseguradora de l'escola 6.014 euros, que és el valor dels objectes robats.

El robatori va tenir lloc fa dos anys a l'escola Joviat de la Muralla de Sant Francesc de Manresa, durant el cap de setmana del 5 i el 6 de maig del 2012, en què el recinte tenia les portes tancades. Els fets van ser comesos per Balasica i per una altra persona que es troba en parador desconegut.

Segons la sentència de conformitat, els dos lladres van violentar la porta d'entrada de l'escola amb una eina i, un cop a la zona de recepció, es van endur un telèfon mòbil, una càmera digital, un aparell detector de bitllets falsos i un descarregador de fotografies.