Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla per inundacions Inuncat davant la previsió de pluges per a aquest divendres. Encara que no s'espera una situació tan extrema com la d'ara fa una setmana, l'organisme sí adverteix que les pluges poden ser intenses en punts concrets del territori català, amb pluges de fins a vint litres per metre quadrat en mitja hora. Les zones afectades seran el vessant sud del Pirineu, la Catalunya central i el Prelitoral. Tenint en compte que comença el cap de setmana, Protecció Civil demana extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on descarregui amb intensitat, i prudència en la pràctica d'activitats de lleure a l'aire lliure.

Segons l'SMC, durant el matí ja hi haurà ruixats irregulars i dispersos que aniran passant, i la tarda es preveu més complicada, amb tempestes que poden anar acompanyades de calamarsa. Els nuclis convectius que es formin podran ser estàtics i descarregar molta estona al mateix lloc.

Coincidint amb l'inici del cap de setmana, Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal extremar la precaució especialment en la mobilitat a les zones on descarregui amb intensitat, i seguir les indicacions i consells del Servei Català de Trànsit.

També es recomana a la ciutadania que es mantingui informada de l'evolució de les pluges i adapti les activitats de muntanya i de lleure a la situació meteorològica.