El nou edifici de l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa va estar ahir al matí en quarantena durant prop de dues hores. Una explosió de gas al carrer, causada per una màquina d'obres, va obligar a tancar preventivament totes les portes del nou centre per garantir que no entrés aire contaminat a l'interior. La mesura va afectar bàsicament els pacients que tenien hora programada a consultes externes i els visitants dels malalts de les habitacions, que van haver d'entrar per la porta de l'edifici vell i recórrer un itinerari alternatiu per l'interior de les dependències.

Els fets van tenir lloc a 1/4 de 9 del matí. Una màquina retroexcavadora de les obres dels nous accessos a l'hospital, que s'estan duent a terme aquests dies davant del centre, va foradar accidentalment una canonada de gas de mitja pressió, a la vorera de la cruïlla entre el carrer Sant Joan de Déu i el carrer Oleguer Miró, just davant de la parròquia de la Balconada. En el moment de la fuita, es va produir una forta explosió. Els testimonis van observar com sortia una fumera a l'aire, i de seguida es va començar a notar una forta pudor. Durant una bona estona, es va continuar sentint un fort soroll, a causa de la pressió a què sortia el gas cap a l'exterior.

L'explosió no va provocar ferits. Fins a l'indret, s'hi van desplaçar ràpidament diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat i de la Policia Local, que van tallar tot el carrer de Sant Joan de Déu, des de la carretera del Pont de Vilomara. L'hospital va activar el seu pla preventiu i va ordenar el tancament de totes les obertures de l'edifici nou, el que quedava més a prop del punt de la fuita.