Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí d'Artés de nacionalitat eslovaca, Peter C., de 34 anys, acusat d'haver entrat a robar en una segona residència d'Avinyó i d'haver-se endut tots els elements metàl·lics que hi va trobar, entre els quals fogons, cassoles i plaques elèctriques. L'home, que acumula tres antecedents policials, va ser detingut el 19 de febrer passat per haver agredit set agents davant d'un bar de Manresa després d'haver protagonitzat una baralla.

El robatori a Avinyó, de fet, també es va cometre durant aquelles dates, a principi d'any. Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, el lladre va accedir a l'interior de la casa forçant diversos accessos. L'edifici és una segona residència que els seus propietaris freqüenten els caps de setmana. En el moment del robatori, no hi havia cap persona a l'interior.

Un cop a dins, el lladre es va endur nombroses aixetes, els fogons, cassoles, paelles, les plaques elèctriques de les estufes, l'escalfador de l'aigua i tots els objectes metàl·lics de decoració. També va arrencar tots els agafadors de les portes i dels armaris i es va endur diverses eines de treball. El conjunt dels objectes robats tenia un valor aproximat de 2.000 euros.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa van obrir una investigació que ha acabat concloent fa pocs dies amb la identificació de l'autor del robatori, Peter C., un eslovac de 34 anys veí d'Artés. Els Mossos ja el coneixien per la violència que va mostrar el 19 de febrer passat davant del bar El Porró de Manresa, quan es va enfrontar a nombroses patrulles i va acabar agredint set agents. La policia havia acudit a l'establiment per l'avís d'una baralla i, en arribar-hi, es van trobar Peter C. a terra, amb un visible cop de puny a la cara. Després de fugir dels agents, va tornar davant del bar, moment en què va protagonitzar l'altercat. L'artesenc no va poder ser reduït fins que va ser sedat pel personal del SEM.