Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la matinada una veïna de Manresa en el marc d'una operació dirigida per l'Audiència Nacional contra una organització anarquista acusada de perpetrar actes violents. En total, es van fer onze detencions, la majoria a Catalunya (sobretot a Barcelona), però també a Madrid. La majoria d'arrestos es van dur a terme en els domicilis particulars. Els onze detinguts són set dones i quatre homes d'entre 31 i 36 anys, de nacionalitats espanyola, uruguaiana, italiana i austríaca. No va transcendir la identitat de l'anarquista detinguda a Manresa. Els Mossos els acusen a tots de diversos atemptats amb artefactes explosius, però sense especificar quins.

Les detencions van generar diverses manifestacions de protesta arreu de Catalunya per part de grups de caràcter anarquista i simpatitzants, una de les quals a Manresa. A les 7 de la tarda, més de cent persones van assistir a la concentració de protesta convocada a la plaça de Sant Domènec, que va derivar en una manifestació improvisada pel centre de la ciutat.

La protesta es va celebrar sense incidents i fortament vigilada pels Mossos d'Esquadra i per la Policia Local, que va regular el trànsit per deixar passar els manifestants. Durant la marxa, es van exhibir pancartes de solidaritat amb els detinguts i amb missatges contra el capitalisme. També es van cridar diverses consignes contra la policia i també contra la premsa.

La manifestació va recórrer els carrers Àngel Guimerà, Sant Joan Baptista de La Salle, plaça Infants i carrer del Carme, fins a arribar a la plaça Major, on en dos extrems els esperaven dues furgonetes de l'Àrea de Recursos Operatius dels Mossos. Un cop a la plaça, els manifestants van llegir un comunicat condemnant l'acció policial i també l'anomenada llei mordassa del govern espanyol. Tot seguit, van donar per acabat l'acte.