El Jutjat Penal 1 de Manresa ha condemnat a dos anys de presó un home de nacionalitat eslovaca de 34 anys, Peter Cyprich, per haver entrat a robar amb violència en un pis de Manresa. L'acusat, que es va introduir a l'habitatge exigint-hi droga, va acabar agredint els dos inquilins i robant una guitarra.

Inicialment, la fiscalia demanava cinc anys de presó. El dia del judici, celebrat aquesta setmana, però, el processat va reconèixer l'autoria dels fets. La defensa va pactar amb la fiscal una pena de conformitat, que es va recollir a la sentència de viva veu. Així, l'home va ser condemnat per un delicte de robatori amb intimidació a dos anys de presó, que no haurà de complir perquè, actualment, no té antecedents penals (malgrat que espera judicis per altres delictes comesos amb posterioritat). La pena, per tant, va quedar suspesa, amb la condició que no torni a delinquir en els propers dos anys. L'home, però, també va ser condemnat per dues faltes de lesions a 24 dies de localització permanent.

Els fets van tenir lloc el 15 d'agost del 2013, en un habitatge del carrer Remei de Dalt de Manresa. Després de trucar el timbre, l'acusat va donar una puntada de peu a un dels inquilins que li va obrir la porta. Aleshores, es va introduir a dins del pis buscant l'altre inquilí i, en trobar-lo, li va demanar "on estava el speed", referint-se a amfetamines. Ell li va dir que no en tenia, i aleshores l'acusat el va agredir. El seu company de pis va intentar ajudar-lo, però també va ser agredit lleument per l'acusat, que va perseguir l'altre inquilí fins a la dutxa del lavabo, on es va intentar refugiar. Finalment, el processat va agafar una guitarra elèctrica d'una de les víctimes, valorada en 294 euros, i va fugir.

La sentència també obliga Peter Cyprich a pagar el valor de la guitarra i a indemnitzar amb 240 euros més les dues víctimes per les lesions ocasionades.