La Generalitat ha impulsat una campanya perquè els conductors no utilitzin el telèfon mòbil al volant, davant el repunt de la mortalitat durant el primer trimestre d'aquest any a tot Catalunya, ja que ha passat de 24 a 37 víctimes mortals, i després de comprovar que les distraccions són la primera causa de sinistralitat viària.

El conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, va alertar ahir que les distraccions es mantenen com la primera causa de la sinistralitat (el 2014 van causar el 22,8 % de les víctimes mortals) i que en el primer trimestre s'han disparat els xocs frontals, amb 16 morts en només tres mesos (l'any passat n'hi va haver 4 entre gener i febrer).

"Tenim un problema", va reconèixer Espadaler, que va anunciar que ahir mateix es va activar una campanya amb el lema "Vius connectat. Conduint, desconnecta. Evita les distraccions", que fins al mes de novembre vinent tractarà de conscienciar els conductors que agafar el volant és "incompatible" amb manipular el mòbil.

D'altra banda, el Servei Català de Trànsit preveu que avui surtin de l'àrea de Barcelona uns 410.000 vehicles en la segona fase de l'operació sortida de les vacances de Setmana Santa, mentre que entre diumenge i dilluns en tornaran prop de 600.000. En roda de premsa, el director de Trànsit, Joan Josep Isern, va advertir que aquest any la mobilitat durant aquesta Setmana Santa es preveu "complicada", ja que es calcula que hi haurà un increment del 5 % de la mobilitat respecte al mateix període de l'any anterior.