Disset de la setantena de motards d'Artés i de Terrassa que ara fa dos anys van participar en una baralla multitudinària amb armes prohibides a Manresa, com ara navalles, punys americans i barres de ferro, seran jutjats el proper mes de juliol a la capital del Bages.

La gran majoria d'ells s'enfronta únicament a una petició de nou mesos de presó. La fiscalia només atribueix un delicte de tinença d'armes il·legals a dos dels processats, que s'enfronten a dos anys i nou mesos de presó cadascun, ja que la resta de participants en la batussa van poder abandonar les armes a terra i a les escombraries abans de l'arribada dels Mossos.

Els fets van tenir lloc un diumenge, el 17 de març del 2013, a les 10 del matí, al pati de l'Escorxador de la plaça Bages de Manresa, punt de concentració d'una trobada festiva d'aficionats a les motocicletes, organitzada per l'entitat Amics de les Motos Poble Nou, en el marc de la festa major del barri.

De cop i volta, van irrompre al pati una setantena de membres de dos grups rivals de motoristes, els Rebels, d'Artés, i els Pawnees, de Terrassa, que tenen integrants de tot Catalunya. Segons l'escrit d'acusació fiscal, també s'hi van presentar motards d'un altre grup, els Stallions. De tots aquests, la fiscalia porta a judici disset dels participants en la batussa, que van ser identificats pels Mossos.

Els acusats es van presentar a l'indret proveïts de navalles, ganivets, barres metàl·liques i punys americans. Tots van començar una baralla multitudinària, colpejant-se amb diverses armes. Quan van sentir el so de les sirenes de la policia, una bona part dels concentrats va fugir abans de l'arribada de les patrulles, i es van desprendre ràpidament de totes les armes.