L'Audiència de Barcelona ha absolt una parella d'anoiencs, Ramon S. B. i Victòria C. G., que van ser jutjats el mes de novembre passat acusats d'haver-se apropiat uns diners que la mare d'ell, ja difunta, havia deixat com a llegat.

Els fets van tenir lloc el 3 d'agost del 2009, quan els dos processats van retirar un total de 110.000 euros de quatre comptes corrents de la mare d'ell, que acabava de morir aquell dia. Segons la fiscalia, la difunta havia fet un testament en què deixava tots els diners dipositats en bancs a nom dels seus néts, a parts iguals entre ells. El ministeri públic demanava quatre anys i mig de presó per un delicte d'apropiació indeguda.

En la sentència, però, el jutge ha desestimat els arguments del fiscal i ha constat que Ramon S. B. i Victòria C. G. s'havien encarregat de cuidar la dona durant disset anys. Abans de morir, ella havia disposat que Ramon S. B. i Victòria C. G. tinguessin la condició d'autoritzats en tots els seus comptes bancaris. La sentència recorda que el Tribunal Suprem ha rebutjat diverses vegades la comissió d'un delicte d'apropiació indeguda per part de qui estava autoritzat a disposar d'un compte corrent, fins i tot després de la mort del titular.