El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis de la Generalitat, Ramon Parés, va confirmar que el departament d'Interior està a punt de tancar un acord amb una mútua per equiparar la cobertura mèdica dels bombers voluntaris a la dels funcionaris.

D'aquesta manera, segons Parés, es podrà donar per tancada una reclamació que els bombers voluntaris fa vint anys que estant traslladant al departament d'Interior. "Després de vint anys de reivindicació d'aquest tema estem a punt d'aconseguir un acord amb una important mutualitat que opera al territori de Catalunya; i que permetria que el bomber voluntari tingui el mateix tracte que el bomber funcionari", va dir, en una entrevista a La Xarxa de Comunicació Local

Parés també va avançar que, gràcies a un acord amb el departament d'Economia i Finances de la Generalitat, els bombers voluntaris que estiguin de baixa cobraran una prestació al mes se- güent de comunicar-la. Fins ara, els bombers trigaven mesos a percebre una compensació per la seva baixa mèdica.