Una avaria en un cable de fibra òptica ha deixat aquest dilluns sense servei d'ADSL ni de telefonia fixa centenars d'abonats de Movistar de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Fonollosa, segons han informat fonts del departament de Comunicació de l'empresa, que desconeixen, però, la xifra total d'afectats. Tot i així, des del telèfon d'avaries s'ha informat alguns perjudicats que la xifra total d'afectats seria de 662 en el conjunt d'aquests tres municipis.

L'avaria s'ha produït a primera hora del matí i s'ha allargat durant tot el dia. En alguns casos, el telèfon fix s'ha anat recuperant progressivament, però no el d'ADSL. Movistar assegura que intentarà arranjar el més ràpidament possible la incidència, però reconeix que la vaga de tècnics de les empreses subcontractades ha perjudicat la resolució, ja que s'ha hagut de contactar amb tècnics de fora.

Entre els perjudicats, hi ha diversos negocis i botigues del centre de Manresa, que han estat una bona part del dia sense Internet ni telèfon. Al llarg de la setmana passada, també es van produir altres avaries al Bages, el Berguedà, la Cerdanya i el Solsonès, incidències que es van tardar a resoldre a causa de la mateixa vaga de tècnics.