El Partit Animalista (PACMA) ha denunciat la "indiferència" de l'Ajuntament de Calaf davant l'enverinament i mort de "desenes de gats" al municipi.

La coordinadora de PACMA Barcelona, Patrícia Oller, assegura que el consistori calafí "no ha mostrat cap tipus d'interès" per la situació tot i haver estat informat "en repetides ocasions" d'aquests fets i afegeix que "sembla que a l'Ajuntament de Calaf tant li és la mort dels gats".

La responsable del partit animalista ha assegurat que els enverinaments es produeixen de forma continuada des de l'any 2013 "i l'últim es va produir a final de febrer". Oller assegura que, amb aquests enverinaments provocats per desconeguts, "s'han arribat a eliminar colònies senceres de fins a més de 20 exemplars".

Segons Patrícia Oller, la policia ha recollit substàncies "clarament verinoses" i diferents cadàvers de gats, tot que afegeix que no ha analitzat cap de les proves. També recorda que el Codi Penal tipifica com a delicte l'ús d'esquers enverinats, que poden ser ingerits per menors, gossos i altres animals, i que constitueixen un greu risc per a la salut pública i la cadena alimentària.