Una avaria en un cable de fibra òptica va deixar ahir sense servei d'ADSL ni de telefonia fixa centenars d'abonats de Movistar de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Fonollosa, segons va confirmar l'empresa a aquest diari. La vaga de tècnics de Movistar, iniciada la setmana passada, va fer allargar la incidència durant hores. A la tarda, la telefonia ja havia retornat a moltes de les llars afectades, però no el servei d'Internet. L'empresa desconeixia ahir, a l'hora de tancar l'edició, quan es podria recuperar completament el servei.

Es tracta de la segona gran avaria que pateixen els usuaris de Movistar del Bages des de la setmana passada, just quan va començar la vaga de tècnics subcontractats de l'empresa telefònica, que reclamen millores de la seva situació laboral. Durant la setmana passada, també es van registrar incidències de llarga durada en diverses zones de la Cerdanya, el Berguedà i el Solsonès.

El departament de Comunicació de Movistar no va informar ahir del nombre concret d'afectats de la incidència del Bages. Tot i així, el telèfon d'avaries de Movistar va explicar a alguns perjudicats que la xifra total d'afectats era de 663, en el conjunt de Manresa, Sant Joan i Fonollosa (en nuclis com Fals).