L'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ha fet públic un ban en què demana a la població que es netegin parcel·les que estan brutes per excés de vegetació i que, en alguns casos, es troben en estat d'abandonament, segons va informar ahir l'Ajuntament en un comunicat, davant del perill d'incendis.

Al mateix ban es diu literalment que "aquesta situació pot donar lloc a la proliferació d'animals, com rates, serps i diferents classes d'insectes així com constituir un focus d'incendi durant tot l'any i fer-se potencialment perillós en els mesos d'estiu". El mateix, a més, també recorda que "han de sumar-se les molèsties que comporta als veïns d'altres parcel·les properes per la mala olor, les plagues d'insectes, etc.

El ban de l'Ajuntament de Sant Fruitós recorda que, d'acord amb la legislació urbanística vigent, els propietaris que la incompleixin són susceptibles de ser sancionats. "Les finques s'han de mantenir sempre i, especialment, en èpoques d'alt risc d'incendis", van afirmar fonts municipals.