La jornada d'ahir havia començat amb unes declaracions radiofòniques del comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, acusant les policies estatals de no donar-los la informació internacional sobre gihadisme. Hores després, a Calaf, el director general de Policia, Albert Batlle, elogiava la feina que els Mossos estan duent a terme contra l'amenaça terrorista, després de l'operació de la setmana passada que va desarticular una cèl·lula gihadista: "hem demostrat als poders de l'estat que Catalunya té una policia preparada per afrontar aquests nous reptes", va manifestar. "En terrorisme gihadista, els Mossos d'Esquadra juguen a la Champions", va emfatitzar.

El director de Policia va fer aquestes declaracions en el seu discurs de cloenda del Dia de les Esquadres de la Regió Policial de la Catalunya Central, que aquest any es va fer a Calaf amb motiu de la celebració del mil·lenari de la població. "Hem estat capaços d'atendre amb eficàcia aquesta greu amenaça que afecta el món sencer", va insistir Batlle, que feia aquestes manifestacions mentre el conseller Ramon Espadaler, des de Ripoll, reclamava als cossos policials de l'estat "un salt qualitatiu" en la seva relació amb els Mossos.

El Dia de les Esquadres de la Regió Policial Central va fer omplir l'auditori del Casal de Calaf de mossos, policies locals i membres de cossos d'emergències i seguretat de tota la Catalunya Central. En el seu discurs, Batlle va elogiar les bones xifres en seguretat d'aquesta regió (que té la segona mitjana de delictes més baixa del país, només darrere del Pirineu) i va assegurar que, en general, "la gent de Catalunya està contenta i satisfeta de la nostra policia".