L'Audiència de Barcelona ha confirmat la sentència del Jutjat de Primera Instància número 20 de Barcelona i ha condemnat Catsalut a indemnitzar la gironellenca que fa dotze anys va quedar estèril a causa d'una infecció originada per una cesària mal tractada a l'hospital de Berga, i que la va fer estar en perill de mort.

D'aquesta manera, l'Audiència obliga l'asseguradora de Catsalut a indemnitzar la dona amb 194.000 euros. A més, també confirma el pagament dels interessos generats durant els darrers dotze anys, amb la qual cosa la indemnització serà del voltant de 500.000 euros.

L'únic punt que l'Audiència ha acceptat del recurs presentat per l'asseguradora és el que afecta les costes processals, que inicialment havia de pagar íntegrament l'empresa, però que ara hauran de sufragar totes les parts.

Els fets van tenir lloc durant el període nadalenc entre el 2003 i el 2004. La víctima, Pilar Pérez, que aleshores tenia 27 anys, va anar de part el 30 de desembre. El nadó va néixer amb bon estat de salut, però, tres hores després de la cesària, la dona va presentar una greu hemorràgia. La pacient va estar ingressada a Berga fins al 9 de gener, quan, a causa del progressiu empitjorament del seu estat de salut, va ser traslladada a la Vall d'Hebron. Allà se li va diagnosticar un xoc sèptic abdominal, i els metges li van fer una intervenció pel gran magma de pus que tenia a l'abdomen. L'actuació va obligar a extirpar-li l'úter i la trompa, amb la qual cosa va quedar estèril.