La Creu Roja ha iniciat aquest cap de setmana un seguit d'activitats de prevenció d'accidents i millora de l'entorn al Parc Natural de Montserrat. La institució humanitària fa aquestes activitats en conveni amb el Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Per desenvolupar aquestes activitats, la Creu Roja compta amb un equip de voluntariat format en medi ambient, tècniques d'orientació, desenvolupament al medi i primers auxilis. D'aquesta manera, la Creu Roja també vol donar una atenció més propera als visitants del Parc Natural i estar atent als seus dubtes i necessitats.

En els itineraris amb més afluència de gent, la Creu Roja realitzarà rondes periòdicament, amb què donarà a conèixer als visitants punts de referència a la muntanya, que els poden servir en cas de desorientació, o consells de seguretat bàsics a tenir en compte en l'entorn.

La Creu Roja a la muntanya de Montserrat també disposarà d'una aplicació específica per a telèfon mòbil, que els permetrà reconèixer senyals, camins, arbres o altres elements malmesos, identificar-los i informar el patronat immediatament.