El president del Consell del Solsonès, Joan Solà, ha volgut deixar clar que, de moment, no ha estat condemnat pel cas d'aixecament de béns pel qual va ser jutjat. En relació amb un títol publicat dimecres a la portada de Regió7, on es deia que "el president del Consell Comarcal es presenta a Riner tot i estar condemnat", Solà ha remarcat que "la informació és falsa, ja que es diu que he estat condemnat, i no ho he estat, ja que no s'ha dictat cap sentència que així ho disposi, cosa que no pot ser objecte d'interpretació".

Tal com va informar Regió7 el 24 de març, Solà va pactar amb el fiscal i les acusacions particulars una pena d'onze mesos de presó, després d'admetre davant de la jutgessa l'autoria d'un delicte d'aixecament de béns, delicte que va impedir uns creditors embargar les granges de la seva família. La pena pactada també incloïa la inhabilitació del dret del sufragi passiu durant onze mesos, cosa que li impediria ser elegit durant aquest període per a cap càrrec públic.

L'advocat de Solà, però, va demanar a la jutge que substitueixi en la mateixa sentència la pena de presó per una multa, enlloc d'esperar a suspendre la presó durant la fase d'execució de la sentència. La jutgessa no es va pronunciar al respecte i va afirmar que ho resoldria en la resolució. Aquest va ser un dels motius perquè no dictés la condemna de viva veu, i, per tant, no serà efectiva fins a la publicació de la sentència, que també haurà de resoldre si manté o no la inhabilitació del sufragi passiu.