El policia local de Manresa que anava amb l'agent atropellat mortalment ara fa tres anys, Edouard Guillem Trapero, va declarar ahir, en el segon dia del judici, que el motorista, Marc. A. M., es va adreçar de forma directa cap a ells, en línia recta, sense girar la cara enrere en cap moment. Per això, l'agent, que ahir va declarar com a testimoni, va afirmar que va tenir la clara intenció d'envestir-los.

Divendres, en el primer dia del judici dels fets, l'acusat havia declarat que no havia pogut veure els dos policies fins a l'últim moment, ja que s'havia girat a mirar enrere per observar les guspires que sortien del tub d'escapament. Segons va assegurar, va poder esquivar a l'últim moment un dels agents i, quan ho va fer, va acabar impactant amb l'altre, Edouard Guillem, que va morir dos dies després a l'hospital per les greus ferides.

Ahir, però, l'agent que va salvar-se de l'atropellament i que va ser testimoni directe dels fets va negar rotundament la versió de l'acusat. Segons va explicar, aquella nit del 21 de maig del 2012 tots dos acabaven de sortir de l'escola Ítaca, on havien acudit perquè havia saltat una alarma que va resultar ser falsa.