El departament d'oncologia d'Althaia destinarà el fons que obtingui de la caminada contra el càncer organitzada pels Mossos d'Esquadra a tirar endavant un programa per promoure l'exercici físic entre els pacients. La cap del departament, Montserrat Domènech, va explicar en la presentació de la caminada que es va fer ahir al comissaria dels Mossos d'Esquadra del Bages que les persones que han rebut tractaments contra el càncer solen tenir una vida molt sedentària.

"Els estudis indiquen que l'exercici físic és molt important per a la qualitat de vida de les persones que han superat la malaltia, però només el 20% segueixen aquestes instruccions del metge", va assegurar. Els altres centres hospitalaris de la regió central utilitzaran els diners per finançar projectes diferents. Els Mossos d'Esquadra van presentar ahir la quarta edició de la caminada benèfica contra el càncer que té com a lema "Fem el camí al teu costat". L'itinerari té 23 quilòmetres i se sortirà de la comissaria dels Mossos d'Esquadra (avinguda Països Catalans) per anar cap a Montserrat. La caminada es farà el dia 15 de maig i les inscripcions es poden fer a cada comissaria o enviant un correu electrònic a itpg969@gencat.cat. També es vendran samarretes de la caminada de la cursa per deu euros.

L'any passat es van recaptar 28.000 euros que van anar adreçats al finançament de projectes d'investigació contra el càncer dels hospitals de Manresa, Vic i Igualada. Aquest any, a més, se suma l'Hospital Sant Bernabé de Berga entre els beneficiaris de la iniciativa. El director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, va assistir a la presentació de la caminada.