Onze persones, entre elles un guàrdia civil destinat a la duana de la Farga de Moles, han estat detingudes a la Seu d'Urgell acusades d'un delicte de contraban de tabac i un altre de blanqueig de capitals. Segons va informar ahir la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, les detencions s'han dut a terme en el marc de l'operació Manchester, en què han col·laborat agents d'assumptes interns de la Guàrdia Civil i de la policia andorrana.

L'operació, que es troba sota secret de sumari, ha suposat una investigació d'assumptes interns que ha permès detectar que aquest agent de la Guàrdia Civil de la duana lleidatana col·laborava amb una trama per a la introducció al país de tabac de contraban i divises sense declarar.

Manso no va voler donar detalls de l'operació, que encara no està tancada, però va lamentar públicament que "un servidor públic hagi causat vergonya amb el seu comportament", a la vegada que va felicitar el cos de la Guàrdia Civil per la investigació interna que ha permès detectar les esmentades irregularitats per part d'un dels seus agents. Quatre dels detinguts han ingressat a la presó, entre ells el guàrdia civil.