Marc Ayala és culpable d'atropellar mortalment el policia local de Manresa Edouard Guillem. El jurat popular, que va donar a conèixer el veredicte ahir al vespre, considera que el jove es va abraonar de forma intencionada contra els dos agents que el 21 de maig del 2012 patrullaven a la carretera del Pont de Vilomara, i en va matar un d'ells. Els membres del jurat van assenyalar-lo com a culpable per set vots a favor i dos en contra. Se li aplicaran dos atenuants pel fet de conduir sota els efectes de l'haixix i per tenir un trastorn psicològic.

Se l'ha condemnat per homicidi dolós, però se li haurà de rebaixar la pena pels dos atenuants. Per aquest motiu la fiscalia i la resta de lletrats de l'acusació demanen ara 15 anys de presó per a Ayala. En les conclusions finals, els advocats en van fer una petició de 20 anys. Ara serà la jutgessa qui haurà de decidir la pena, que, davant dels fets que se li imputen, no serà inferior a 10 anys.

El jurat ha declarat culpable Marc Ayala de tots els fets pels quals se'l jutjava. A part del de domicili dolós, també se l'ha incriminat d'atemptar contra agents de l'autoritat i de conduir sota els efectes de substàncies estupefaents. L'estat psicològic de l'acusat ha estat un punt important en aquest cas, ja que la defensa en demanava l'absolució pel trastorn que té. Els forenses que van declarar en la vista oral van assegurar que la hiperactivitat d'Ayala no afecta la seva capacitat cognitiva.