El fins ara alcalde de Cercs, Ferran Civil (CiU), l'exarquitecta municipal, Carme Casas, i el secretari de l'Ajuntament, Pau Llorens, van tenir "una voluntat conjunta i decidida d'eludir la legalitat urbanística" per beneficiar l'empresari Pedro Acebillo, a qui van permetre la construcció d'unes naus il·legals en uns terrenys no urbanitzables d'especial protecció.

Així ho ha conclòs la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona, en una resolució en què confirma íntegrament els fets provats pel Jutjat Penal 1 de Manresa, que va emetre sentència fa mig any. Per aquest motiu, l'Audiència manté la condemna a Civil per dos delictes contra el territori.

A l'hora de determinar la seva pena per aquests dos delictes, li ha rebaixat molt lleugerament la inha-bilitació el càrrec públic de regidor o d'alcalde (enlloc dels vuit anys, ara ha quedat en set anys i mig). Com que Civil ja no es va presentar a les últimes eleccions municipals, aquesta pena ara ja no li afecta. El gener passat, a més, ja va dimitir del càrrec de vicepresident de la Diputació. La condemna, com que només es refereix a càrrecs públics, tampoc no li altera la seva responsabilitat actual de president d'Unió al Berguedà.

A més, l'Audiència també ha reduït a la meitat la pena de presó de Civil, que, en comptes d'un any de presó, ara passa a ser de sis mesos. De tota manera, ni la pena d'abans ni la d'ara suposa l'ingrés real en un centre penitenciari, ja que Civil no té antecedents. Per acabar, l'Audiència li ha rebaixat la multa dels 6.840 als 4.320 euros.