El tribunal de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACC), dependent de la Generalitat, ha multat amb 100.000 euros la funerària manresana Fontal, integrada al grup Mémora, per haver impedit a una empresa de la competència, Funerària del Bages, traslladar un fèretre al tanatori d'Artés, que és de propietat de Fontal-Mémora.

En una resolució a què ha tingut accés Regió7, l'ACC conclou que Mémora no pot impedir a d'altres funeràries utilitzar el seu tanatori d'Artés o els que tingui en altres pobles, perquè aquesta prohibició vulnera les regles de la competència. Per això, ordena Mémora a "cessar la conducta imputada i abstenir-se, en el futur, d'incórrer en conductes similars", tant a Artés com a la resta de municipis on té presència única, com ara Súria, Navàs, Balsareny i Sallent.

El tribunal defineix el comportament de Mémora-Fontal com a "monopolístic". Aquest tipus de conducta, afegeix, "perjudica el consumidor", ja que habitualment es tradueix "en preus més alts". Obrir, doncs, els tanatoris a totes les operadores "incentiva la competència efectiva en el mercat", assenyala la sentència.