Dos venedors que van ser denunciats per la Policia Local de Santpedor per vendre a gent gran falsos aparells per curar malalties s'enfronten a una pena de quatre anys i mig de presó. Els processats treballaven per a una empresa, Teramedical SL, que mesos després va ser desarticulada pels Mossos d'Esquadra, que els van acusar d'haver venut 208 màquines d'aquest tipus per tot Catalunya.

Els dos individus de Santpedor, Antonio L. M. i Fernando G. P., és previst que siguin jutjats en un judici a part, ja que van ser denunciats nou mesos abans de l'operació dels Mossos, que va servir per detenir en total catorze responsables i empleats de l'empresa, que tenia la seu a Castelldefels. Antonio L. M. i Fernando G. P. havien de ser jutjats inicialment el mes de juny passat a l'Audiència de Barcelona, però finalment el judici es va suspendre i s'està pendent que es fixi una nova data d'assenyalament, segons fonts judicials

El cas de Santpedor es remunta al principi de gener del 2014. Segons explica la fiscalia en el seu escrit d'acusació pública, els acusats, sense que es conegui el mètode que utilitzaven, van aconseguir informació sobre patologies i malalties de diversos veïns de Santpedor, la majoria d'ells d'edat avançada. Cap dels dos no estava autoritzat per tenir aquestes dades. Un cop van tenir la informació a la mà, es van fer passar per metges o inspectors de la Seguretat Social i van acudir als domicilis de les víctimes amb l'objectiu de vendre'ls aparells de l'empresa Teramedical, que eren dispositius mèdics que no tenien l'autorització sanitària pertinent.

En realitat, els aparells només servien per fer massatges als peus, però els acusats, en un prospecte, prometien a les víctimes tot un seguit de beneficis per a la salut, com la intensificació de l'activitat dels òrgans interns, l'equilibri del metabolisme, la millora de l'estat d'humor, l'afavoriment del son, la purificació de la sang, la facilitació de la circulació sanguínia, l'enfortiment del sistema immunològic, la pèrdua de pes, la regulació de desordres hormonals i la reducció del dolor i la inflamació.

Davant de les nombroses denúncies que va rebre, la Policia Local de Santpedor va preparar una trampa per enxampar els acusats in fraganti: dos agents van fer-se passar per dos fills d'una anciana i, després d'escoltar les explicacions del treballador, van denunciar-los per un delicte de frau.

La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acusa els dos treballadors d'un delicte de descobriment i de revelació de secrets i també d'un delicte d'intrusisme. Per a cadascun sol·licita la pena de quatre anys i mig de presó i una multa de 2.700 euros.