Un muntanyenc va morir ahir al Pedraforca. L'home, de 52 anys i provinent de la zona metropolitana, va ensopegar i va caure des d'una alçada de 20 metres, i es va donar cops forts que li van provocar ferides greus. L'accident va passar a les 5 de la tarda, quan l'home, que anava acompanyat d'una altra persona, havia acabat de fer una escalada per la via Homedes, una zona d'escalada de la zona nord del Pedraforca. En el moment que es va produir la caiguda, ja havia acabat el descens i es dirigia caminant cap al refugi Lluís Estasen.

Fins al lloc on hi va haver l'accident s'hi van desplaçar tres dotacions dels Mossos d'Esquadra, dos efectius dels Bombers -un de terrestre i un altre d'aeri-, el Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM),que van arribar al lloc de l'accident amb un helicòpter medicalitzat. Atès que la zona és de difícil accés, els Bombers van realitzar la maniobra de gruatge per extreure el ferit i lliurar-lo als sanitaris.

Els equips mèdics van poder assistir la víctima. En aquells moments encara era viu, però no el van poder reanimar i va morir quan el volien traslladar. Un cop els serveis mèdics no van poder fer res per reanimar-lo, els Mossos d'Esquadra van portar a terme els tràmits judicials pertinents.

El Berguedà és la cinquena comarca del país on els Bombers fan més rescats. De fet, el Pedraforca, que atrau un gran nombre d'escaladors, muntanyencs i excursionistes, és el punt de la comarca on els Bombers i els serveis d'emergències s'han de desplaçar més per fer rescats de muntanya. El cos de Bombers demana als excursionistes precaució i que s'informin bé de l'orografia del terreny abans d'anar-hi.