Punt final al llarguíssim procés judicial de Lluís Corominas. La fiscalia, que era actualment l'única part acusadora contra el gendre dels Tous per haver matat d'un tret un lladre l'any 2006, ha accedit a pactar amb la defensa de Corominas un acord que evitarà la repetició del judici i l'ingrés a presó.

El pacte, que es ratificarà davant del jutge dijous vinent, preveu la condemna de Corominas a dos anys de presó per homicidi imprudent, el tipus de delicte amb què es castiguen habitualment els causants de morts involuntàries, com accidents laborals i de trànsit. Una pena mínima, si es té en compte que, durant tot el procés, la fiscalia sempre havia demanat que Corominas fos sentenciat per un delicte d'homicidi dolós (és a dir, intencionat), i no pas imprudent. La darrera petició de pena que havia fet el ministeri fiscal, durant el judici celebrat fa quatre anys, havia estat de set anys i mig de presó, tot i que prèviament havia arribat a ser d'onze anys.

Com que la condemna pactada no supera els dos anys de presó, el gendre dels Tous no haurà d'entrar a la presó perquè no té antecedents penals i perquè ara fa un any ja va completar la indemnització a la família de la víctima, 310.000 euros, una xifra superior fins i tot a la que demanava la fiscalia. Arran del pagament, la família del lladre mort, l'albanesokosovar Sinani Gazmend, es va retirar com a acusació particular. Per poder suspendre la presó, però, la fiscalia diu que Corominas s'haurà de sotmetre a mesures penals alternatives.