CCOO ha emès un comunicat amb motiu de l'accident laboral d'aquest matí a Montferrer i Castellbó. En el sinistre ha perdut la vida un treballador de l'empresa Cobra, de Lleida, mentre feia tasques de manteniment en un torre elèctrica.

A continuació, el comunicat del sindicat:

CCOO d´Indústria de Catalunya i CCOO de Catalunya condemnem i lamentem l´accident laboral mortal que s´ha produït aquest matí, en el qual ha perdut la vida un treballador de l´empresa Cobra, de Lleida, mentre feia feines de manteniment de la xarxa elèctrica d´ENDESA a la Seu d´Urgell. Des de CCOO volem expressar en nostre sentit pesar i condol a la família i companys de la víctima.

CCOO d´Indústria i CCOO de Catalunya demanem a l´Administració la màxima celeritat en la investigació per aclarir les causes d´aquest lamentable accident per tal de depurar les responsabilitats oportunes. CCOO recordem que fa un temps ja s´havia presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball contra aquesta empresa per les condicions laborals dels treballadors, una situació que encara no s´ha resolt.

A més a més, fa tres anys que des de CCOO estem denunciant la destrucció d´ocupació i la creixent precarització de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de les empreses del sector de muntatge i manteniment de la xarxa elèctrica, una situació que posa en risc tant la qualitat del servei com la seguretat dels propis treballadors, que es veuen obligats a fer jornades laborals excessivament llargues, sense els descansos necessaris, i treballen a uns ritmes que no sempre permeten que es compleixin les mesures de prevenció i de seguretat necessàries.

Davant d´aquest escenari, el mes de maig va acordar, amb la participació de l´Administració, constituir una mesa negociadora per regular les condicions laborals del sector, una negociació que ara mateix es troba bloquejada per l´actitud de la patronal, que aboca de nou el sector al conflicte. CCOO exigim tant a la patronal com a ENDESA una major implicació en aquest procés de negociació per avançar en la regulació del sector, que permeti superar aquesta situació de precarització i evitar nous accidents com el d´avui. També exigim al Govern de la Generalitat que s´impliqui al nivell que requereix el conflicte tant en el vessant laboral com de servei públic i estratègic d´aquest sector.

Al mateix temps, volem alertar sobre l´augment generalitzat de la sinistralitat laboral, i, per això, des de CCOO reclamem polítiques públiques en salut laboral i un major control de l´Administració sobre l´aplicació de les eines de prevenció de riscos laborals a totes les empreses, exigint que es faci prevenció de qualitat.