El President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va assegurar ahir que tant ell com el seu partit se senten "objecte de caça major" per la investigació que ha comportat un escorcoll de la seu de CDC, i va criticar la "sobreactuació" de la Fiscalia, que ha vinculat al procés sobiranista català que ell impulsa.

En roda de premsa després de la firma del decret de constitució del Parlament (vegeu pàgina 18), Mas va anunciar que està disposat a comparèixer en els pròxims dies davant la Diputació Permanent del Parlament català per tal de donar explicacions en relació amb la investigació del presumpte pagament de comissions a CDC, que ahir va comportar un nou escorcoll de la seu de la formació a Barcelona.

El cap de l'executiu català va confirmar, a més, que la Guàrdia Civil va escorcollar la seu de l'empresa Infraestructures.cat, dependent del departament d'Empresa i Ocupació del Govern català, i va apuntar que els agents podien buscar "el que vulguin" perquè no trobaran res, va dir, que comprometi l'administració catalana.

Artur Mas es va mostrar ahir convençut que tots els expedients d'adjudicació d'obra pública de la Generalitat de Catalunya "són impecables i més exigents que els de qualsevol altra Administració de l'Estat espanyol".

"A Infraestructures de Catalunya -va precisar el President en funcions- poden escorcollar-ho tot, i emportar-se la informació que vulguin perquè estic absolutament convençut que tots els expedients d'adjudicació són impecables i més exigents que els de qualsevol altra administració de l'Estat espanyol".

El President de la Generalitat en funcions va assegurar, també, que el Govern català disposa actualment d'"un sistema supergarantista i supertransparent" que evita irregularitats, per això els expedients d'adjudicació "són absolutament impecables; no trobaran res irregular", va afegir Mas.

En aquest punt, el President Mas va assegurar que està disposat a comparèixer "aquesta mateixa setmana al Parlament, davant la Diputació Permanent, entre avui -ahir per al lector- i divendres, i encara que això no és una cosa que depengui de mi, jo mateix oferiré aquesta compareixença".

En relació amb el seu partit, Mas va indicar que l'operació d'ahir és la segona part de la realitzada dies enrere "també en un dia simbòlic", en al·lusió al fet que els escorcolls del 28 d'agost passat van coincidir amb un acte multitudinari de presentació de la plataforma Junts pel Sí (Convergència i Esquerra).

"Segueixo dient i pensant que en aquestes actuacions hi ha una sobreactuació, una exageració molt gran, i em diuen -va apuntar- que alguns mitjans de comunicació també havien estat avisats abans", cosa que li fa pensar, va dir, que el que ha passat "no és aliè al moment polític que estem vivint a Catalunya".

"Tinc plena confiança en com s'administren els recursos des de CDC", va recalcar el President català en funcions, i va recordar que "fa deu anys llargs que estem amb investigacions i tota mena de notícies, però fins ara no he vist evidències per les quals hagués d'adoptar actuacions".

Rull denuncia un "escarni"

El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, va qualificar d'"escarni" els escorcolls policials, que atribueix a una voluntat d'"abatre una peça clau" del procés sobiranista com Convergència, un partit que no obstant això no farà, va dir, cap "pas enrere".