La direcció general d'Urbanisme de la Generalitat ha començat a tramitar l'enderroc forçós de les naus il·legals que es van construir a l'antiga mina de Sant Josep, a Cercs, i que van provocar la condemna judicial de l'exalcalde Ferran Civil. L'actuació s'ha promogut després que l'empresari que va impulsar les edificacions, que també va ser condemnat, hagi desatès fins ara els diferents requeriments per executar els enderrocs.

En la resolució, Urbanisme anuncia l'enderroc de tots els edificis, incloent-hi una nau de 634 metres quadrats, una solera de formigó de 600 metres quadrats amb estructura metàl·lica, una caldera i un dipòsit de biomassa. L'expedient adverteix que l'enderroc es produirà en termini d'un mes i que haurà de ser sufragat econòmicament per l'empresari afectat, Pedro Acebillo.

Les naus industrials en qüestió es van construir entre els anys 2006 i 2008 en uns terrenys que eren no urbanitzables, després d'una llicència il·legal concedida per l'Ajuntament. Les edificacions estaven destinades a la producció bolets. Les obres es van paralitzar l'any 2008, després de la denúncia dels Mossos d'Esquadra. Fins ara, els requeriments d'enderroc per part d'Urbanisme no havien estat atesos pel promotor. Ara fa un any, tant ell com l'exalcalde de Cercs van ser condemnats judicialment per aquest cas, juntament amb l'exarquitecta i l'exsecretari del consistori.