L'operació tornada del pont de la Puríssima s'ha saldat amb una única víctima mortal a la xarxa de carreteres catalanes, que han registrat avui retencions més importants de les habituals, en especial en les vies que donen accés a les muntanyes i les estacions d'esquí.

Les carreteres cap al Pirineu, com la C-16 i C-17, i la N-260 d'accés a Andorra són les que han concentrat més problemes viaris durant aquesta operació especial de trànsit, que es va obrir divendres al migdia i que finalitzarà aquesta mitjanit.

En els quatre dies del pont, s'ha produït un únic accident mortal, ocorregut ahir a la tarda a la carretera C-66, a l'altura del municipi de la Pera, al Baix Empordà, en topar frontalment un turisme i un autobús de línia.

El mort és el conductor i únic ocupant del turisme, mentre que les vuit persones que viatjaven en l'autocar van resultar amb ferides diverses, però sense rellevància especial.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha mobilitzat per atendre l'operació especial de trànsit a un total de 2.073 agents dels Mossos d'Esquadra, un helicòpter, un avió i diversos equips d'informació i senyalització viària.

En aquest pont de la Immaculada, que suposa la primera gran mobilització hivernal de vehicles, uns 475.000 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana, segons els càlculs de l'SCT.