La tardor del 2015 es pot qualificar de seca i amb temperatures normals en una gran part de Catalunya, incloses les comarques centrals, segons les primeres dades recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Si es pren com a referència els valors de quinze sèries climàtiques històriques repartides pel país, la temperatura de la tardor ha estat per damunt de la mitjana climàtica, però "sense estridències". Aquest és el resultat d'un setembre lleugerament fred en sectors interiors com la conca del riu Anoia. L'octubre, per la seva banda, va ser normal en gran part del país, tot i que va ser lleugerament fred a les parts més altes del Prepirineu central i del Pirineu Occidental. Finalment, el novembre ha resultat càlid arreu, i fins i tot molt càlid a les parts més elevades del territori, una anomalia tèrmica motivada per la presència d'un potent anticicló de caràcter càlid que va afectar el Principat durant una bona part del mes.

La tardor del 2015, al contrari del què és habitual a Catalunya, ha resultat una estació seca en pràcticament tot el país. Tot i així, el novembre ha resultat plujós en gran part del Pirineu, massís del Montseny, àmplies zones de la meitat occidental de la Depressió Central, conca superior del riu Segre i fins i tot molt plujós a les parts més elevades del Ripollès i Pallars Sobirà, la plana de Lleida, massís del Port, Altiplà Central i extrem sud de la Ribera d'Ebre.