Els Mossos d'Esquadra van detenir un home per un robatori en un restaurant d´Abrera sis dies després que ja l'haguessin detingut per tretze robatoris més al Baix Llobregat, la majoria a la mateixa població. Tant en la primera detenció com en la segona, l'acusat, un veí d'Abrera de 30 anys de nacionalitat espanyola, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial, malgrat que acumula un total de 26 antecedents policials.

L'última detenció, segons ha explicat aquest dijous el cos policial, va tenir lloc el 30 de novembre. Cap a la matinada, una patrulla dels Mossos va detectar un home que fugia després de forçar l´accés d´un restaurant d´Abrera. Els policies el van detenir i van veure que portava les eines emprades en el robatori amb força.

Els Mossos d´Esquadra van comprovar que ja havien detingut l´home sis dies abans per tretze robatoris amb força en establiments comercials i centres educatius del Baix Llobregat. Els il·lícits es van cometre entre els mesos de setembre i novembre i algun d´ells en una zona molt concreta de la població d´Abrera, de manera que va permetre els investigadors treballar en aquesta àrea fins a identificar el presumpte autor.

Gràcies a les proves obtingudes per la policia científica i les indagacions policials, els Mossos van imputar-li, entre altres il·lícits, un robatori amb força a l´IES Voltera, també d´Abrera, i un altre robatori en un domicili de la urbanització de Can Rial, a Esparreguera. Els investigadors van localitzar alguns dels objectes sostrets, que el detingut havia venut a un establiment de compravenda d´objectes del barri de Sants, a Barcelona.

D´altra banda, els agents tenien indicis que a casa seva trobarien objectes relacionats amb alguns dels robatoris comesos a Abrera. Per tant, els policies van fer una entrada i registre al seu domicili i van localitzar una càmera fotogràfica sostreta en el robatori amb força a una escola bressol de la localitat.

El detingut, que té 26 antecedents policials, va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.