La fiscalia investiga si l'Ajuntament de Cercs va adjudicar unes obres de clavegueram a una empresa no donada d'alta a la Seguretat Social, sent-ne conscient o no, i si els treballs els va acabar fent en realitat un germà de la regidora d'Urbanisme, Ana Rodríguez, sense la corresponent concessió.

El ministeri fiscal ha obert diligències d'investigació després de rebre una denúncia del regidor de l'oposició de Cercs, Germán Sán-chez, un habitual en la interposició de plets contra el govern de CiU. L'alcalde, Jesús Calderer, assegura que el consistori ignorava que el paleta a qui es van adjudicar les obres no estava donat d'alta a la Seguretat Social. Però afegeix que va ser ell mateix qui les va fer i nega rotundament que les realitzés el germà de la regidora.

L'adjudicació de les obres es va fer en una junta de govern local el 14 d'octubre del 2014, i consistien en la reparació del clavegueram del carrer Major, per arranjar les humitats d'un habitatge. Els treballs, valorats en 4.861 euros, es van adjudicar a un paleta de Berga, que havia presentat un pressupost a nom d'una empresa constructora.