L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, desvincula l'augment d'actes incívics que ha registrat el poble durant el darrer mes de la precarietat amb què es troba la Policia Local, que des de principi d'any no patrulla de nit per falta d'efectius. Un d'aquests actes vandàlics, la retirada d'una planxa metàl·lica del forat del respirador d'un pàrquing en obres, va provocar que, dissabte a la matinada, una noia resultés ferida greu després de caure accidentalment per l'obertura.

Guiteras no creu que l'absència de patrulles locals a la nit hagi propiciat l'augment del vandalisme. "Es tracta d'un problema social que tant pot aparèixer a Moià com a Manresa o a Barcelona", va dir ahir a aquest diari. L'alcalde va afegir que una comissió entre els Mossos, la Policia Local, els centres educatius i els tècnics comunitaris del municipi ja està abordant la problemàtica des de fa setmanes.

Contenidors cremats, papereres trencades, bústies particulars malmeses, cotxes pintats... són alguns dels actes incívics que hi ha hagut durant l'últim mes a Moià, sobretot de nit. Molts dels actes vandàlics esa duen a terme el cap de setmana, coincidint en els període d'estada al Moianès de persones de fora de la comarca. Ni els Mossos d'Esquadra ni la Policia Local, de moment, no han denunciat cap dels autors dels incidents.

Des de principi del 2015, la Policia Local només disposa de tres agents operatius. La plantilla, en total, té vuit policies, però tres tenen una baixa de llarga durada: una per maternitat, un per malaltia i un tercer per les seqüeles d'una agressió d'un delinqüent de què va ser objecte fa prop de tres anys. Un altre agent està formant-se a l'Escola de Policia i un cinquè es troba en comissió de serveis treballant en un altre cos policial.