En només dos mesos, els Agents Rurals de la Catalunya Central s´han trobat dos gossos morts després que algú els hagués llançat, vius, des de dalt d´un pont. En un cas, a Castellbell, al Bages, ja han denunciat el presumpte autor, el propietari de l´animal, i l´altre cas, a la Torre de Claramunt, a l´Anoia, continua sota investigació.

El cas de Castellbell i el Vilar es va descobrir el 22 de setembre passat, quan els vigilants municipals van alertar d´una gossa morta daltabaix del Pont Vell, en un marge del riu Llobregat. Es tractava d´un exemplar adult de pastor alemany creuat amb gos d´atura. No tenia el xip d´identificació. La necròpsia va determinar que l´animal havia mort en el moment d´impactar contra el terra.

Els Agents Rurals van iniciar la investigació, que va concloure fa pocs dies amb la denúncia del seu propietari, un veí de Castellbell amb diversos antecedents penals per altres motius. Els agents l´han denunciat a la fiscalia per un delicte de maltractament d´animals domèstics, que comporta penes d´entre tres mesos i un any de presó, i també l´han denunciat per una infracció administrativa molt greu de la llei de protecció d´animals, que pot representar una multa d´entre 2.000 i 20.000 euros.

Durant la investigació, s´han trobat indicis que el mateix propietari de l´animal ja hauria intentat ofegar la gossa fa dos anys, tot i que aleshores els Agents Rurals no van tenir coneixement del fet. Des d´aleshores, l´acusat havia mantingut la tinença de l´animal.

D´altra banda, aquest desembre s´ha produït un cas molt similar a la Torre de Claramunt, a l´Anoia. A l´inici del mes, un gos va aparèixer mort daltabaix d´una passera que creua la riera de Carme. En aquest cas, es tracta d´un gos caçador de la raça Podenco maneto. Els Agents Rurals han determinat que l´animal va morir en impactar contra el terra després que algú el llancés de dalt de la passera, i han iniciat la investigació corresponent per tal de determinar l´autor dels fets.

Els Agents Rurals s´han mostrat sorpresos per aquests dos casos pràcticament simultanis a la Catalunya Central i asseguren que no és gens habitual que es produeixin aquest tipus de morts tan salvatges en aquestes circumstàncies.