L'Audiència de Barcelona ha confirmat la condemna de la mestra de Gironella que maltractava infants d'1 any d'edat, Esther Sitges Bertran, però li ha rebaixat lleugerament la pena dictada pel Jutjat Penal número 1 de Manresa, que li havia imposat quatre anys de presó, el màxim possible legalment. Finalment, el tribunal provincial ha deixat la pena en tres anys de presó, pels mateixos dos delictes contra la integritat moral per què va ser condemnada.

En la seva sentència, a la qual ha tingut accés Regió7, l'Audiència també ha rebaixat la pena de l'altra mestra sentenciada, Montserrat Guitart Clotet, que havia estat condemnada a onze mesos en grau de còmplice, per haver estat testimoni dels maltractaments sense que els impedís. Ara, el tribunal provincial ha establert la seva pena en vuit mesos.

Les condemnes són pels dos casos de maltractament que van ser gravats per la càmera oculta instal·lada per la direcció de l'escola on treballaven les acusades, l'Anunciata de Gironella. En les gravacions, es va observar com la principal condemnada, Esther Sitges, tirava a terra un nen de forma violenta i l'immobilitzava de mans i braços per obligar-lo a menjar. I també com introduïa un infant en un sac de dormir, amb el cap a dins, i s'asseia al lloc de l'obertura, per tal que no en pogués sortir fins que s'adormís per esgotament.