Un veí de Manresa de 66 anys es va trobar per la zona de les Bases, al carrer, un sobre amb 1.460 euros, i els va entregar íntegrament a la Policia Local. L'home, a més, va penjar cartells per la zona informant sobre la troballa. Ahir, finalment, els diners van poder ser lliurats al seu legítim propietari.

Els fets, segons va explicar ahir la Policia Local, van tenir lloc dissabte passat a 2/4 de 10 del vespre, quan un vianant de 66 anys va trobar una bossa extraviada en un carrer de Manresa, a l'entorn de l'avinguda Abat Oliba. A l'interior de la bossa, hi havia un sobre d'una entitat bancària amb 1.460 euros, sense cap altra dada. Al sobre, però, hi constava una anotació amb llapis amb el nom de "Miquel". L'home va trucar a la Policia Local i va lliurar als agents la bossa amb el sobre i els diners.

L'endemà, a més, l'home va penjar diversos avisos escrits a mà per la zona de les Bases, en diferents llocs com ara l'Ateneu. En el text va escriure: "Si algú ha perdut diners, els he portat a la Guàr-dia Urbana. Josep".

Des de dilluns, la Policia Local havia iniciat gestions amb l'entitat bancària que constava al sobre, per saber si havien fet algun efectiu que coincidís amb la quantitat que hi havia al sobre. El banc es va comprometre a contactar amb la resta d'oficines a Manresa i a fer-ne un seguiment.

Ahir al matí, el propietari del sobre es va presentar a la comissaria de la Policia Local amb un dels rètols escrits a mà, dient que dissabte havia perdut un sobre amb certa quantitat de diners. Segons va explicat, sortia amb molta pressa del negoci que regenta i, en arribar a casa, no duia la bossa, i es va imaginar que li havia caigut. Va tornar a refer el camí però no va trobar res. Dimarts a la tarda, va trobar un dels rètols i va pensar que potser els diners perduts eren els seus.

Segons la Policia Local, el propietari del sobre va descriure amb total precisió les circumstàncies de la pèrdua, la bossa i la quantitat de exacta de diners, fins i tot amb la xifra concreta de bitllets de 100 i de 50 euros, a més a més d'on procedien. Ahir mateix al matí, la Policia Local li va entregar els diners com a legítim propietari, no sense abans posar-lo en contacte amb l'home que havia trobat la bossa, per tal d'agrair-li el gest.