Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre acusats d'haver comès diversos robatoris les últimes setmanes en cases d'urbanitzacions del Bages, segons han confirmat fonts policials. Alguns casos recents s'han produït a Castellnou de Bages, Santpedor, Castellgalí, Sant Salvador de Guardiola i Callús, entre els quals a casa de l'exalcalde del poble.

Els agents, de moment, els imputen una part dels robatoris que s'han produït les darreres setmanes en aquests municipis i, alhora, investiguen si atribuir-los també la resta de casos, o si els vinculen, en canvi, a d'altres persones. La investigació, que va a càrrec de la Regió Policial de Tarragona, continua oberta i afecta altres zones de Catalunya. No es descarten més detencions.

Segons ha pogut saber aquest diari, a la urbanització El Serrat de Castellnou s'han comès tres robatoris en les últimes tres setmanes. En un dels habitatges, els individus van ser gravats per una càmera de seguretat, la qual cosa ha facilitat la investigació policial.

L'alerta per aquests tres casos al Serrat s'havia agreujat per dos robatoris més produïts a la urbanització veïna del Mirador de Montserrat, al terme de Santpedor, ocorreguts durant l'últim mes.

A Callús, a inicis d'aquest desembre, els lladres van entrar a robar a casa de l'exalcalde de la població, Enric Vall de Vilaramó, en un moment en què no hi havia ningú a l'habitatge, circumstància que també es produïa en la resta de casos.

Els robatoris també havien causat alarma a Sant Salvador de Guardiola i a Castellgalí. En aquest últim cas, es van produir quatre casos durant els darrers dos mesos, la majoria a la urbanització Mas Planoi, però també al nucli antic.

Els lladres, que actuaven de forma molt especialitzada, sempre entraven als domicilis quan no hi havia ningú al seu interior, després de forçar-ne els accessos. El seu objectiu principal eren joies d'or i diners.