Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes i dues dones, d'entre 20 i 34 anys i veïns de l'Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors d'un delicte de furt i un delicte de pertinença a organització criminal.

Els fets van passar el 16 de desembre quan una patrulla que feia tasques de seguretat ciutadana a Manresa va observar un vehicle que va cometre una infracció de trànsit. Els agents el van aturar i quan van obrir el portaequipatges, els mossos van veure que tenia una bossa i dues motxilles plenes de roba amb etiquetes de diverses botigues. A més, entre les peces hi havia un pantaló texà que encara portava un dispositiu d'alarma enganxat i embolcallat amb paper de plata.

Els Mossos d'Esquadra, durant el registre, també van trobar material divers i que normalment es fa servir en robatoris. Entre les peces trobades hi havia objectes de paper de plata per inutilitzar alarmes, tornavisos, i un ganxo metàl·lic que suposadament s'utilitza per arrencar els dispositius d'alarma. A més, segons la policia, una de les noies encara portava parts de les alarmes que havia inutilitzat.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa el dia 18 de desembre.