L'Audiència de Barcelona ha condemnat a set anys de presó el jove de Puig-reig que el maig del 2014 va apunyalar greument un mosso d'esquadra per l'esquena. El jutge li atribueix un delicte d'assassinat en grau de temptativa, però no d'atemptat a l'autoritat, ja que no ha considerat provat que l'acusat sapigués que la víctima era un agent, perquè anava de paisà.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 8 de maig del 2014, quan l'acusat, Alexi Gregori Avilés Medranda, de 26 anys i amb doble nacionalitat espanyola i equatoriana, es trobava a l'interior del seu domicili, al carrer Sant Marçal de Puig-reig. L'agent i un caporal de la unitat d'investigació de la comissaria de Berga dels Mossos, tots dos de paisà, van acudir al pis a detenir el germà de l'acusat, per un delicte relacionat amb el tràfic de drogues.

Mentre l'estaven identificant a la porta del domicili, el noi va cridar al seu germà, dient «Alexi, Alexi!». En sentir els crits, l'acusat va veure des del balcó de casa com els dos agents policials, que no portaven cap signe que identifiqués la seva condició, actuaven contra el seu germà, amb la intenció de reduir-lo.

El condemnat va decidir aleshores baixar al carrer per auxiliar-lo. Abans, va anar a la cuina de l'habitatge i es va armar amb un ganivet. Quan va sortir al carrer, es va apropar fins al punt on es trobava el seu germà, al terra, i els dos agents. Es va acostar per l'esquena a un dels policies i li va clavar el ganivet a la zona lumbar dreta, mentre li deia «Això per llest».

En aquell moment, l'altre mosso va desenfundar la seva pistola i va encanonar l'acusat, tot ordenant-li que es tirés el terra. El condemnat no li va fer cas i es va tancar al seu domicili. Aquesta acció va ser aprofitada pel seu germà per fugir, emportant-se les manilles que els agents ja li havien aconseguit tancar en un dels canells. Finalment, tots dos germans, es van acabar entregant a la policia.

Com a consqüència de la ganivetada, l'agent va patir una ferida incisa a les lumbars, de 10 centímetres de profunditat, que li va arribar fins al greix extern del ronyó, que es va salvar. El mosso va necessitar dos mesos i mig perquè se li curessin les ferides, i durant un mes i mig no va poder dur a terme les seves ocupacions habituals. Com a seqüeles, a banda de la cicatriu, pateix dolors i un estrès postraumàtic.

L'Audiència ha condemnat Alexi Gregori Alevíes a la pena de set anys de presó per un delicte d'assassinat en grau de temptativa. A més, obliga l'acusat a indemnitzar la víctima amb la quantitat de 11.266 euros per les lesions i seqüeles. El jutge, però, l'absol del delicte d'atemptat a l'autoritat perquè, després del judici, no ha considerat demostrat que, en el moment dels fets, l'acusat «conegués que les dues persones que estaven reduint el seu germà formessin part d'un cos policial».